Preguntes Més Frequents


Sobre la CONGELACIÓ del pa:

Hi ha dos moments en els que es pot congelar el pa:

1- Després de la primera fermentació.

Es dona forma de pans o panets a la massa, s'embolica en film transparent i es congela. En aquest cas és important no deixar gens d'estona entre que emboliquem el pa i el posem al congelador. Cal aturar el procés de fermentació.

2- Després d'haver enfornat el pa. Un cop fred es talla a llesques o en els trossos que convingui o sense tallar. També cal embolicar en film transparent abans de congelar. En aquest cas és important deixar que el pa es refredi bé, per no escalfar el congelador, però millor no deixar que passin massa hores perquè es comença a assecar.

Embolicar en film és important per poder descongelar, especialment en el cas número 1.

Com fer per descongelar:

En el cas número 1 cal treure el pa que es necessita del congelador, treure'n el film i descongelar-lo com qualsevol altre menjar congelat, o sigui, millor si es posa durant la nit a la nevera i es fa el procés a poc a poc. Aleshores cal que el pa acabi de fer el procés de fermentació: ha de créixer el doble (millor a sobre de la plata del forn ja directament, per no haver-lo de manipular massa). Un cop ha crescut es fan els talls i s'enforna.

En el cas número 2 només cal treure la quantitat de pa necessària del congelador i descongelar-lo com millor convingui.


La fornera d'aquesta web és la Montse.

© Traduït, s.l., 1999